ONK Supersport 600 Varsselring Hengelo

ONK Supersport 600 Varsselring  Hengelo

Op vrijdag 11 mei vertrok het NIWA racing Team naar Hengelo Gelderland om daar te starten bij de eerste wedstrijd van het ONK supersport 600. Voor Niwa Racing Coureur Martijn Polinder was het zijn eerste keer op het smalle circuit in Hengelo. Het werd een spannend en super leerzaam weekend.

13 HE-5723-053

Zaterdag ochtend werd de eerste kwalificatie gereden, Martijn had nog nooit gereden op de Varsselring voor hem was het ook lastig om een goede tijd te kunnen rijden, helemaal omdat het na 4 rondes al begon te druppelen. Martijn koos er voor om door te rijden in plaats van naar binnen te gaan, dit om toch wat kilometers te maken en zo te wennen aan het circuit.

Dit resulteerde in een voorlopige 23e startplek.

In de middag werd de 2e kwalificatie gereden, het was een opdrogende baan. De tactiek was 3 rondes rijden op regenbanden en dan naar binnen komen voor droog weer banden. Dit pakte goed uit en in de allerlaatste ronde werd reed de NIWA Racing coureur op de Suzuki naar een nette 14e startplek.

13 HE-1798-02913 HE-5573-046

Op zondag werd er een race verreden over 14 rondes, in de ochtend was de warm up nat. Maar gelukkig droogde de baan op zodat het er op leek dat we op een droge baan konden starten met een beetje zon. Tijdens het opstellen op de startgrid begon het nog iets te druppen waardoor de start met 5 min vertraagd werd. Nadat de donkere wolken verdwenen waren en een klein beetje zon te voorschijn kwam werd er gestart, in de eerste bocht was er een enorme ravage door meerder valpartijen.

Door deze valpartijen werd het een rode vlag situatie, hier baalde Martijn van omdat hij een zeer goede start had en er voor in het veld bij zat, de 2e start verliep ook goed Martijn reed met de top 10 mee, maar helaas ging het achter op het circuit in de chicane mis. Een aantal coureurs raakten elkaar waardoor Martijn uit moest wijken en in het gras kwam, het gras was te glad en de NIWA coureur viel helaas omver. Martijn had nog wel een mooie inhaal race en liep snel op de top 15 in helaas werd door de regen de race vroegtijdig gestopt hierdoor was de eindplek 20e.

Er had meer ingezeten maar we gaan met volle moed naar Oss waar aankomend weekend de Pinksterraces verreden worden, Martijn zal dit weekend weer starten in de ONK Dutch Supersport en hoopt een top 10 klassering waar te kunnen maken.

Groet,

Martijn Polinder (Sjakie #49)

13 HE-5611-047