Positieve Race OW-cup

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni stonden in het teken van een leerzaam trainingsweekend. Op vrijdag werden er 5 sessies getraind en op zaterdag werd er een wedstrijd verreden in de OW-Supercup 600. Hier werd een nette 6e plek behaald, en kon er een nieuw PR genoteerd worden.

 13 AK5-0153-001

Na 2 weekenden op straten circuits geracet te hebben was Martijn weer enorm blij om op het vertrouwde TT-circuit in Assen te mogen trainen. De NIWA Racing coureur vond het circuit van Assen weer enorm breed, het voelde ook meteen weer vertrouwd aan.

Het was die vrijdag heerlijk weer en er kon super getraind worden, het was ook een gezellige dag dit vooral omdat het complete NIWA Racing Team aanwezig was. De dag wel ook gezellig afgesloten met een BBQ.

Zaterdag was het de race dag, de eerste kwalificatie was tricky. Er vielen wat druppels en daardoor gleed te motor af en toe, maar toch resulteerde dit in een nette 2e tijd voor Martijn. De 2e kwalificatie verliep wat minder, hierdoor moest Martijn van een 7e plek starten.

 13 AK5-5962-006

De race ging Martijn met volle moet in, de start was goed als  5e ging Martijn de eerste bocht door de eerst ronde pakt hij nog een plek. Als 4e bleef hij een paar rondes rijden, maar helaas sleet de band te snel waardoor de rondetijden afzakten. Hierdoor moest de NIWA Racing Coureur een aantal plekken afstaan. De race eindigde hij op een 6e plek, ‘’ Er had meer in gezeten zei Martijn’’.

De volgende race wordt verreden tijdens het grootste motorevenement van Nederland de Dutch TT, het ONK supersport 600 rijd in het bijprogramma van de grootste klasse van de wereld. Martijn heeft enorm veel zin in dit evenement, en hoopt ook iets te kunnen laten zien.

13 AK5-6426-009