Zware weekenden voor Martijn Polinder

Zware weekenden achter de rug.

Afgelopen weekenden stonden in het teken van Gamma Racing Day en ONK Spa (België). Helaas zijn deze weekenden niet verlopen zoals het hoort te gaan. 

 

De vrijdag voor de Gamma Racing Day kregen we te horen dat de wildcard voor de EK niet verstrekt werd, dit omdat ik mogelijk 11 maanden te oud bleek te zijn. Voor Martijn een enorme domper, met volle moed ging hij de kwalificatie in de volgende dag. Helaas een zware Crash in de Ramshoek, motor zwaar beschadigd en starten vanaf P 15.                                                                 Met dank aan Klaas Konterman kon er met een reserve motorfiets de race verreden worden. Dit resulteerde in een 12e plek.

13 AP-1068-171

Woensdag vertrok het complete team naar Spa België, daar stond een dubbele race op het programma. De trainingen verliepen goed, ondanks dat we voor het eerst op dit snelle circuit waren konden we zeer goede tijden rijden. Binnen 0.5 sec stonden we van de 7e man op P15. Martijn was als coureur niet helemaal tevreden en had graag meer naar voren gestaan maar het veld zat enorm dicht bij elkaar.

Alleen op de race dag werd alles anders, Martijn startte de race alleen kon deze niet meer op zijn eigen niveau uitrijden. Vermoeitheid in armen en benen nekte hem. De altijd energieke Martijn kreeg de motor niet meer rond, en liet door deze klachten race 2 ook zitten, het lichaam leek totaal vermoeit. 

Maandag is Martijn bloed wezen prikken, maar gelukkig waren de uitslagen positief. Alle waardes van het bloed waren goed, het lijkt op een incident waarvan de exacte oorzaak nog niet van bekent is. Martijn heeft al wel weer kunnen trainen het ziet er naar uit dat hij weer fit zal zijn tijdens de ONK race van 6,7,8 sept.