Leerzame Paasraces

NIWA Racing coureur Martijn Polinder leert veel maar valt helaas ook veel tijdens de paasraces, dit keer niet helemaal zonder kleerscheuren.

 

13 AW3-0124-002

Omdat het tijdens het Pasen erg koud was waren de paasraces verplaatst naar begin september. Een mooi weekend vol met raceplezier. Vrijdag vrije trainingen zaterdag kwalificatie en zondag een dubbele wedstrijd al met al een prachtig race weekend.

Vrijdag werden er 3 sessies gereden, waar Martijn enorm veel zin in had dit omdat hij in Spa nog ziek was en het wel weer tijd werd voor een goede prestatie. Helaas ging het niet helemaal zo als het moest die dag, in de 2e sessie raakte de motor tussen 2 versnellingen in en viel Martijn raar van de motor af.

Gelukkig was het team in de mogelijkheid om die dag de motor wel volledig te controleren waardoor er gelukkig op zaterdag wel gekwalificeerd kon worden.

Zaterdag ochtend was warm en droog alleen resulteerde dit niet direct in een goede tijd, Martijn was opzoek naar een goed ritme maar kon dit helaas nog niet vinden. Dit resulteerde naar een 20e startplek.

Tijdens Q2 druppelde het wat waardoor het lastig werd een tijd te verbeteren, dit lukte de NIWA Racing coureur ook niet, een enorme teleurstelling.

13 AW3-2836-020

Zaterdag race dag, Martijn was er klaar voor vanaf een 20e plek was hij vastberaden om naar voren te rijden. Een goede start leverde direct al een aantal plekken op, en naar 2 rondes lag Martijn op de 12e plek. De gedreven Doornspijker pakte veel plekken, alleen helaas uitkomen ossenbroeken ging het mis en ging Martijn er hard af met een highsider. De meeste schade liep de coureur zelf op gelukkig geen botbreuken maar de enkel was wel meteen zo dik dat de 2e race niet meer verreden kon worden.

Samen met het team zorgen we er voor dat we er tijdens de BSB weer fris bij staan en proberen we weer een goed resultaat te behalen. We hebben tussen te regels door wel laten zien waar we thuis horen het moet alleen nog aan elkaar geplakt worden!!

13 AW3-0275-013

Groetjes,

Martijn Polinder #49 SJAKIE