Martijn naar SWPN op BMW S1000RR

Zojuist is bekend geworden dat SWPN partner van Stichting Zorgeloos Kind haar rijders voor 2014 compleet heeft. Martijn Polinder zal het team gaan verdedigen in de Superbikes en Frank Brouwer zal aanblijven als coureur in de Supersport.

Martijn BMW

 

Direct na afloop van het wegraceseizoen is het team begonnen met de voorbereidingen voor 2014. Al snel werd duidelijk dat Brouwer na een teleurstellend seizoen graag revanche wil nemen en aankomend seizoen orde op zaken wil stellen op de Yamaha R6. Nadat Lennart van Houwelingen had besloten zijn helm aan de wilgen te hangen heeft het team na diverse gesprekken besloten om met Martijn Polinder de strijd aan te gaan in de Superbikes. De jonge coureur uit Arnhem is na een leerzaam eerste jaar in het ONK gemotiveerd om ook aankomend jaar veel progressie te boeken.

                “We zijn verheugd te kunnen melden dat we voor aankomend seizoen een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Martijn. Het is een talentvolle en gemotiveerde coureur die afgelopen seizoen al heeft laten zien over de nodige snelheid te beschikken. Met onze kennis en ondersteuning hopen we Martijn te kunnen begeleiden op de weg naar succes.”, aldus Aart de Wit van SWPN/SZK.

Ook Martijn is blij met deze kans en is tot op het bot gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan: “Na een leerzaam eerste seizoen in het ONK was ik op zoek naar een team die de juiste ondersteuning biedt om mij te helpen in mijn ontwikkeling als coureur. SWPN/SZK heeft laten zien over topmateriaal te beschikken en met hun ervaring hoop ik snel te kunnen leren in mijn eerste jaar op de snelle Superbike. Direct vanaf het eerste contact met SWPN/SZK hadden we er een goed gevoel bij en het duurde dan ook niet lang voordat we elkaar de hand konden schudden. Ik zie enorm uit naar aankomend seizoen en kan niet wachten om op de motor te stappen”.

Een aantal weken geleden heeft de KNMV de ONK-wegracekalender naar buiten gebracht. Een kalender die veel rijders en teams niet tevreden stemde. Dit heeft SWPN/SZK doen besluiten om in 2014 niet deel te nemen aan een volledig ONK seizoen. Al jarenlang is SWPN/SZK actief op het hoogste niveau van de Nederlandse wegracesport. Doel hierbij is om te strijden in de kop van het deelnemersveld en met diverse activiteiten steun te geven aan gezinnen waarvan een kind getroffen is door een ernstige ziekte. Afgelopen seizoenen is diverse keren het gebrek aan diversiteit in de ONK-wegracekalender ter sprake gekomen. Meerdere malen werd er beterschap beloofd en vol vertrouwen is SWPN/SZK dan ook het ONK trouw gebleven. De hoop voor aankomend seizoen was op meer verschillende circuits en meer rijtijd per weekend tegen een beperkter aantal evenement per seizoen. Na het uitkomen van de kalender van 2014 werd men echter onaangenaam verrast. Op eerdergenoemde gebieden is er weinig tot geen vooruitgang geboekt, waarna SWPN/SZK heeft besloten om zelf op zoek te gaan naar een uitdagend programma.

Dit programma is gevonden door aankomend seizoen zowel een aantal wedstrijden in het ONK als ook in het IDM te gaan rijden. Door het combineren van beide kampioenschappen hoopt men te voldoen aan de wens van meer verschillende circuits en meer rijtijd per evenement. Aan welke races SWPN/SZK zal deelnemen zal in een later stadium bekend worden. Duidelijk is dat het team een prachtige nieuwe uitdaging voorziet en met haar coureurs gemotiveerd is voor een succesvol