ONK Lenteraces Assen

12 april werden de eerste ONK wegraces verreden op het TT Circuit te assen. Voor Martijn de eerste officiële wedstrijd in de Superbike klasse op de BMW S1000RR. De 23jarige SWPN coureur Martijn Polinder behaalde hier zijn eerste ONK punten met een nette 8e  en 9e plek.

 

14AB2-0636-020

De zaterdag begon eerst met een dichte misbank hierdoor liep het ochtend schema een uur uit en duurde het dus even voordat er gestart kon worden met de eerste kwalificatie. De eerste kwalificatie was goed, Martijn kon netjes zijn tijden rijden en kwalificeerde zich op een 11e startplek.

De tweede kwalificatie werd er weer wat harder gereden, niet alleen door Martijn maar ook door zijn concurrentie vandaar dat de 11e startplek behouden bleef voor de start van de race.

Er zouden 2 wedstrijden van 14 rondes verreden worden in het middag programma, het was een super volle dag voor de coureur uit Doornspijk. De eerste start met de snelle BMW ging goed zonder moeite kwam Martijn van zijn plek en kon hij aansluiting vinden met de super snelle mannen voor hem, helaas is het niveau van de jonge coureur nog niet zo hoog dat hij ook mee kon rijden.

‘’Ik weet waar we staan’’ citeert Martijn, we moeten zeker nog stappen maken maar daar hebben we dit gehele seizoen voor ik ben tevreden met de 9e plek die ik hier behaald heb.

14AB2-0512-009

Race 2 was laat op de dag maar Martijn kon wel gefocust zijn ronden rijden, door een crash van een collega coureur werd de race vroegtijdig stil gelegd en kwam er een herstart. ‘’Tijdens de tweede start kon ik wat plekken pakken, deze positie kon in behouden tot aan het eind van de race ondanks een poging tot inhalen in de laatste bocht wist ik toch mijn 8e plek te behouden’’ zegt Polinder.

Al met al een goed eerste weekend, we weten waar we als team aan moeten werken. De komende wedstrijden zullen in het teken van progressie staan want we moeten nog wel wat stappen maken.