IDM Zolder

Het hemelvaart weekend stond in teken van de IDM races op het circuit van zolder (B), de vrijdag stond in het teken van een drietal vrije trainingen op zaterdag werden er twee kwalificaties gereden en op de zondag een warm up en twee wedstrijden. Voor Martijn Polinder was het zijn eerste raceweekend in het hoog aangeschreven Duits kampioenschap.

IDM Superbikes Zolder Website

De vrije trainingen op vrijdag verliepen erg goed, we hebben super veel rijtijd en kunnen veel tijd steken in het vinden van de juiste afstelling van de motorfiets.

Op zaterdag werden er twee kwalificaties verreden, in de eerste kwalificatie lukte het Martijn om zijn tijd te verbeteren van de vrije trainingen en dat resulteerde in een nette 22e plek. De tweede kwalificatie werd er nog weer harder gereden, maar dit maal niet alleen door Martijn hierdoor zakte hij naar de 25e startplek.

Zondag werden er een tweetal wedstrijden verreden, Martijn mocht starten van de 25e plek.

De SWPN coureur had een erg goede start maar helaas viel een collega coureur uitkomen eerste bocht en kon Martijn hem niet ontwijken. Hierdoor was zijn wedstrijd vroegtijdig ten einde.

‘’Ik baal hier enorm van, wij hebben als team besloten om zo veel mogelijk meters te maken dit jaar door deze crash rijden we 17 rondes te weinig dit weekend’’ zegt Polinder.

Voor race twee was het plan om aansluiting te vinden met de groep snellere coureurs om zo de rondetijden nog verder naar beneden te krijgen. Maar helaas kreeg Martijn problemen met zijn remmen waardoor hij naar twee rondes naar binnen moest komen om enige aanpassingen aan de rem te laten verrichten. Martijn ging nog wel de baan op om de race uit te rijden maar een verbetering van tijden zat er helaas niet in.

Pitwalk Zolde

Volgende race is 7 juni tijdens de OW-cup in Assen, deze wedstrijd gebruiken wij als oefenwedstrijd.

Tijdens de ONK in Oschersleben verwachten wij te kunnen laten zien waar we staan in het ONK kampioenschap.